september 11, 2019 administratie Uncategorized

In gesprek met bijzondere vrouwen

Juli 2019 Vrouwen van Hope For Friesland bezoeken prostituees.

“Wat heeft het lang geduurd voordat jullie weer langskwamen!” De dames van Hope for Friesland bezoeken een club. Met de vrouwen die daar werken hebben ze een bijzonder gesprek over wie Jezus is …

We zijn meer dan welkom: “Wat heeft het lang geduurd voordat jullie weer langskwamen. Het is een hele poos geleden” vinden ze. De laatste keer dat we bij deze club op bezoek kwamen, was met Pasen. “We dachten dan jullie niet meer langs zouden komen!”

Bijzonder dat zij aangeven dat ze ons al lang verwacht hadden. En daar zitten we dan weer aan de keukentafel. We krijgen koffie aangeboden en hebben gesprek met elkaar over diepe onderwerpen. Ze vragen ons naar Jezus, wie Hij voor ons is en zij vertellen dat Jezus alles is. En volgens hen gaat het er niet om dat je naar de kerk gaat elke zondag, maar dat je Jezus kent en dat kun je lezen in de Bijbel. Het gaat om Jezus in je hart hebben en het laten zien aan mensen om je heen. Ook is er een prostituee heel eerlijk en open. Ze heeft zichzelf ook vragen gesteld over Jezus en over geloof. Ze zegt: ”Bij mij gaat het niet zo diep, ik ken het geloof en Jezus, maar niet zo diep.” En: ”dat is voor mij zo goed eerst.” Prachtig om zo met z’n vijven in gesprek te kunnen zijn over wat het belangrijkste in het leven is, geloof.

Dan komt er plotseling de vraag van een prostituee: “Hoe lang ben je getrouwd? ” Een reactie van: “wauw, dat is heel lang” krijgen we terug. We stellen hen de vraag of ze kunnen geloven dat mannen zo lang trouw kunnen zijn. Dat is een grote vraag. Ze vertellen dat ze in hun werk ook te maken krijgen met mannen die getrouwd zijn en een ring van trouw aan hun vinger dragen, thuis een gezin hebben. We krijgen de vraag terug of wij echt geloven dat de man waarmee we getrouwd zijn 100% te vertrouwen is?! Ze ervaren het als bijzonder dat het mogelijk is zoveel jaren getrouwd te zijn met dezelfde man. 
Ook hebben we doorgesproken over de vraag van een van hen, stel dat je man wel naar ons toe zou komen, zou je dan van hem scheiden?

We hebben ook heerlijk met elkaar kunnen lachen en ontspannen zijn. Over een aantal weken zoeken we hen weer op. We zijn zo welkom, ook als we zonder cadeautjes zouden komen, zeggen ze. Stiekem vinden ze het geweldig wanneer we de cadeautjes op tafel neer zetten en ze mogen kiezen welke ze leuk vinden. Zij staan al zwaaiend voor het raam en wij rijden in de auto de parkeerplaats af de weg op.