september 2, 2020 paulien Uncategorized

Hope For Friesland – bordelen weer open

En dan is het 1 juli en mogen, zeer onverwachts, de bordelen weer open. Aan de Weaze in Leeuwarden wordt ‘s avonds een feestje gevierd. Dan gaan om 12 uur ‘s nachts de deuren weer open en kunnen de vrouwen nog een paar uur aan het werk.

We zijn blij voor de vrouwen dat ze weer wat kunnen verdienen. We vinden het zo erg dat dat op deze manier moet. Dit werk dat hen kapot maakt. Dit werk dat vaak diepe sporen na laat in hun lichaam, ziel en geest. Dit werk dat vaak diepe trauma’s oplevert. 

Zo hoorden we van een vrouw, ze heeft niet lang in de prostitutie gewerkt, dat ze lange tijd nodig gehad heeft om alles wat ze mee heeft gemaakt te verwerken. Door therapie en fijne contacten gaat het nu goed met haar!

Met gemengde gevoelens gaan we weer richting Leeuwarden om de vrouwen te bezoeken. De eerste keer zijn er nog niet zoveel vrouwen, er zwalken wel veel mannen door de bordelen. De vrouwen zijn blij dat ze ons zien, de meesten kennen we. De daarop volgende keer ontmoeten we veel “nieuwe” vrouwen. Meerdere vrouwen uit Oost Europa die eerder in Duitsland werkten. Maar daar zijn de bordelen nog dicht. Wat moeten ze wanhopig geweest zijn om dan maar naar Leeuwarden te gaan. Sommige vrouwen zijn angstig door de hele corona situatie. Ze realiseren zich dat dit niet echt een corona proof omgeving is waarin ze werken. De kamertjes zijn klein en er is weinig ventilatie en de klanten houden echt geen anderhalve meter afstand. 

De vrouwen die we ontmoeten zijn ontvankelijk, open en er is veel vertrouwen. Ze willen graag even praten en voor velen mogen we bidden. Hun zorgen bij de Here neer leggen, want bij Hem is er Hoop!

Bid thuis mee voor deze vrouwen en hun situatie. Bid voor Hoop!

Wil je meer weten, kijk dan op de facebook van Hope For Friesland