Hallo, ik ben Jan de Jong en ben in 2000 getrouwd met Aukje. Samen hebben we vijf kinderen. Ik ben geboren en getogen in Frieschepalen. In mijn dagelijks werk ben ik met veel plezier bedrijfsleider bij de ALDI in Gorredijk. Sinds 2008 ben ik betrokken bij Unite in Christ als trainer en eindverantwoordelijke voor het geven van bijbelonderwijs.

In 2005 zaten mijn vrouw en ik in een behoorlijk grote crisis in ons leven. Toen heb ik het uitgeschreeuwd naar God;  “Als u werkelijk bestaat en er wilt zijn voor ons, dan moet U het nu maar doen en het mij maar laten zien!”

Toen wat later de mail voorbij kwam met de vraag of wij interesse hadden om een discipelschaps training te volgen, was dat voor mij het teken en antwoord van God. Samen met een vriend volgde ik toen de interkerkelijke training van Kerygma met nog veertig anderen uit de omgeving.

Mijn hele leven is veranderd en later ook het leven van ons gezin en ons huwelijk.

God leren kennen doordat je mag weten dat Hij van je houdt om wie je bent en wie je mag zijn, heeft mij overweldigd. Hij heeft mij (en ook jou) zelf met eigen hand gebouwd, ontworpen en gevormd naar Zijn eigen beeld. Dit is het grote wonder van ons bestaan. Zo mocht ik het ontdekken,  leren leven in de kracht van Jezus door de Heilige Geest.

 

DIT IS MIJN DRIVE

Bij Unite in Christ verlangen we dat Gods hart zichtbaar wordt in Noord Nederland. We verlangen er naar dat iedereen mag proeven, dat wanneer je in eenheid met elkaar optrekt, God mensen levens wil veranderen, huwelijken en relaties wil genezen. We willen graag bekendmaken dat wat God met jou voor ogen heeft. Namelijk een leven in eenheid met Hem, om zo zichtbaar te zijn in jou dagelijkse leven en omgeving en in de samenleving waar jij deel van uit maakt. Het is geweldig om mee te maken als mensen dit gaan ontdekken en uitleven. Leren te leven in de kracht van Jezus die in ons is!

Mijn grote drive staat in de Bijbel. 

In 2 Petrus 3:9 staat ‘De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte zoals sommigen menen; Hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat. 

Hier hoef ik geen woorden aan toe te voegen.