september 2, 2020 paulien Uncategorized

Wat als…

Er is ook voor ons een tijd van voor en na de maatregelen door corona. We hebben het heel goed in Nederland; tenminste als we kijken naar onze levensstandaard.

Maar hoe voelen we ons midden tussen alles wat er in de wereld gebeurt? Rellen in de steden, mensen die zomaar worden aangevallen. En dan de achterdocht, die je kunt hebben bij mailtjes, appjes, telefoontjes, zijn ze wel te vertrouwen?

Daarnaast veel mensen die leven met stress, angst en burn-out verschijnselen. Het lijkt wel of het een oververhitte maatschappij is.  O ja, dan is er ook nog de corona. Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan …

De overheid probeert uit alle macht en op alle mogelijke manieren de oorzaken en veroorzakers  aan te pakken, binnen de mogelijkheden die ze hebben.  Blij trouwens, dat we zo’n overheid hebben.

Waarom bovenstaande  woorden? Op welke wijze zet dit ons in beweging?  

God kan de hemel sluiten. Wat is dan onze reactie? De tekst in 2 Kron. 7 vers 14 en 15 wijst ons een weg, waarbij we God zelf aan het Woord laten en Hem de eer en de heerschappij geven:  

Wat, als wij…… ons als volk tot De Heer des hemels zouden keren?  

“En wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend Mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal Ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen. Ja, Ik zal opmerkzaam zijn en luisteren naar de gebeden die vanaf deze plaats tot Mij worden gericht.”

Er staat nogal wat in deze tekst. Zou het werkelijkheid kunnen worden, dat ons volk, het volk van Noord Nederland tot inkeer komt en zich voor de Heer gaat buigen? Als ik om mij heen kijk, dan lijkt het erop, dat ons volk zich nog steeds meer van God afkeert en er nog steeds grote verdeeldheid is. Is het realistisch om deze vraag te stellen? Zou het kunnen? Misschien moeten we ons niet met deze vraag bezighouden en juist een andere vraag stellen. Wat als ons volk, het volk dit gaat doen, buigen? Wat wordt het effect? Herstel? Herstel van mensen, herstel van het land? Het is een belofte!

En reken maar, dat het effect groot zal zijn.  In mijn eigen leven heb ik mijn hoofd gebogen en al biddend Zijn aangezicht gezocht. Ik heb gemerkt en ervaren hoe mijn leven door God tot rust is gebracht en voor een totale ommekeer heeft gezorgd. 

Ik sluit af met Psalm 81 : 10 en 11  “Laat geen andere god bij je toe, buig je niet voor een vreemde god,  Ik ben de HEER, je God, die je wegleidde uit Egypte open wijd je mond, Ik zal hem vullen.”

Maar Israël luisterde niet.  In Psalm 81 : 14  “Och, had Mijn volk maar naar Mij geluisterd, was Israël maar in Mijn wegen gegaan, dan zou ik je vijanden meteen verslaan, al je tegenstanders zou ik overwinnen.”

We geloven dat God juist nu in deze tijd nieuwe dingen wil gaan doen.

Wat, als ……….. En dat begint in onze omgeving, de plek waar we zijn gesteld. Zou jij in deze tijd het verschil willen en durven maken voor je gezin, je  omgeving, samen met anderen? 

Zie ook onze gebedsbrief voor deze periode

– Willem Jongsma