november 7, 2019 administratie Uncategorized

In de verborgenheid…

In ons land gebeuren er ook dingen waar we niet trots op zijn. We denken aan de bordelen waar veel vrouwen uit het buitenland in de prostitutie werken. Vrouwen die werken om in het onderhoud van hun gezin of familie te voorzien.

Volharding

In de verborgenheid gaan de volhardende vrouwen van Hope 4 Friesland op pad om Gods liefde te brengen en zich te ontfermen over hen die het moeilijk hebben.

Om de week bezoekt het team van Hope for Friesland vrouwen in de bordelen in Sneek, Leeuwarden en Heerenveen. Lees hier het verslag over de recente ervaringen:

‘Waar doe ik dit voor?’

‘We zoeken hen op op hun werkplek, we luisteren naar hun verhalen. Soms mogen we voor ze bidden en als ze willen, geven we hen lectuur in hun moedertaal. Zo proberen we hoop te brengen en iets van Gods liefde te laten zien.

Soms is het best moeilijk om dit werk vol te houden. Want je ziet niet gelijk resultaat. Je vraagt je wel eens op momenten af “waar doe ik dit voor?”
Daarom waren we blij met een uitnodiging voor een bemoedigingsdag in Amsterdam. Deze dag werd georganiseerd door het Scharlaken Koord, Bright Fame, Ter Wille en het Leger des Heils. Met als doel, om vrouwen die prostituees bezoeken, te bemoedigen.

Bemoedigd worden

We gingen zaterdag 5 oktober met een auto vol vrouwen van Hope for Friesland, richting Amsterdam. Wat is het al heerlijk om een dag zo met elkaar op te trekken en veel plezier met elkaar te hebben! Dat was alleen al mooi. Het was ook zo mooi te zien dat er meer dan 100 vrouwen waren, vrouwen die de prostituees bezoeken of op een andere manier betrokken zijn bij vrouwen die in de prostitutie werken. Maar we zijn ook erg bemoedigd door de woorden van Arjen ten Brinke. Hij las met ons Jesaja 61 en dan de eerste 3 verzen, “de Geest van de Here rust op mij om aan verslagenen hoop te brengen….” Arjen zei : ‘Jullie brengen hoop. Jullie zijn de potloden waarmee Jezus zijn liefdesbrief schrijft!’

Er waren workshops, o.a over mensenhandel. ‘s Middags een bijeenkomst met Mirjam van der Vegt. Ze liet ons zien hoe belangrijk het is om te werken vanuit de rust!! Voor velen van ons een punt om mee aan de slag te gaan.

Nieuwe indrukken en ideeën

En tussen alle lezingen en workshops door mochten we netwerken. We hadden gesprekken met verschillende vrouwen die proberen om contacten te leggen met prostituees die zich op internet aanbieden. Een verlangen dat er al zolang bij ons ligt. We houden ons al lang bezig met de vraag hoe we de prostituees die niet publiek achter de ramen staan, maar die ‘ondergronds’ werken, kunnen bereiken. De groep achter de ramen wordt steeds kleiner, de groep die thuis, in hotels, op vakantiewoningen werken, wordt steeds groter.

Met een hoofd vol indrukken en een bemoedigend hart en een auto vol lachende vrouwen, reden we weer richting Noord Nederland!

Wil je meer weten over dit zinvolle werk? Bezoek de Facebook pagina van Hope 4 Friesland en lees de indrukwekkende verhalen!