november 29, 2016 administratie Uncategorized

HOPE FOR FRIESLAND

shutterstock_303723392“Hey, hello! Please, come in”. We komen binnen. Met een blij en vrolijk gezicht worden we binnen gehaald. “Ja, ik ben terug. Twee weken ben ik bij familie geweest in de stad en nu ben ik weer beter.” Ja, ze was ziek en gelukkig heeft ze hier familie waar ze even naar toe kan. Een mooi cadeautje uit liefde gemaakt, mochten we geven met de prachtige tekst uit Mattheus 11 vers 28:

‘Kom naar Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik je rust geven’.

Dit konden we met elkaar delen, de situatie waarin zij nu leeft in het hier en nu. Omstandigheden die zwaar en moeilijk zijn, omstandigheden die iets doen met je geestelijk en lichamelijk. Ja, zij weet het maar al te goed. “Ik hoop op iets anders, het komt, ik weet het, het komt”, zegt ze. “Soon it will come!”We kunnen zeggen: “Ja, het zal komen op Gods tijd. Dan mag je bij je kind zijn, je bambino. Een nieuwe toekomst”.

“Wil je dat we samen bidden? Yes, of course, please.” Samen mogen we komen aan de voeten van onze God, Onze Vader. Hij die ook haar Vader is. Zij, kind en dochter van de Allerhoogste mag komen bij Hem. We bidden. Elke dag, elke ochtend en of avond mag ze bij het kruis komen en praten met Jezus haar Redder, haar Bevrijder. Jezus ook onze Redder. Ze mag op haar knieën aan de voet van het kruis vergeving ontvangen van haar zonden, elk moment van de dag, elke dag opnieuw. Ze huilt en tranen vloeien, tranen rollen over haar wangen. “It is good, it is good. I feel it. I really feel it, I feel God.”

Ja, het is goed, God is hier. Hij is bij je, Hij is met je. Hij ziet je en op Zijn tijd komt er iets anders. Als jij het gaat zien en op Zijn tijd zal het leven anders worden voor je.

Bemoedigd en bevestigd in dat we de liefde van God hier mogen brengen in deze donkere kamertjes, verlaten we haar na een omhelzing.

 

Wekelijks bezoeken teams van vrouwen de prostituees die werken in de bordelen in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen. Ze willen graag Gods liefde brengen daar waar het zo hard en liefdeloos is. Gods licht daar waar het zo donker is. En Gods hoop daar waar totaal geen hoop meer is. Meer hierover kun je lezen op Facebook.