Hoe bereiken wij het volk van noord Nederland in deze tijd?

Er is ook voor ons een tijd van voor en na de maatregelen door corona.

Elke activiteit kwam plotseling stil te liggen. De maandelijkse Noordermannen avonden op 11 verschillende locaties. Het discipelschap onderwijs Aan stromend water, Groeien in je roeping en Vrij om te zijn. Het Pinksterfeest 316 weekend voor het hele gezin, waar we naar uitkeken. Een weekend lang de mogelijkheid om in Gods aanwezigheid te zijn; te proeven van Zijn koninkrijk en elkaar te ontmoeten. Ook Hope for Friesland kon de prostituees – helemaal geïsoleerd – niet meer bezoeken. En dan ons team van de dorpen, die een start had gemaakt om de dorpen in Noord Nederland te bereiken.

Hoe zijn we verder gegaan?

Als bestuur en leidersteam zijn we een aantal keren in gebed geweest (via Zoom) om God te zoeken en leiding voor ons te ontdekken. Dat is zoals we onderweg willen gaan. We lazen uit ps. 81, dat we onze mond wijd mochten openen en dat God hem zou vullen. We hebben gebeden of de Here zelf voor ons uit wilde gaan. Dat is ons verlangen en daar vertrouwen we op. Het gaat om Zijn eer.

Wat heeft het uitgewerkt?

We hebben ervaren, dat we in rust verder konden gaan; De Heer zelf zal voorop gaan; dan zal het ons ook wel duidelijk worden wat we mogen gaan doen. Hand 2 (zie voorwoord) kwam nadrukkelijk naar voren. De woorden eensgezind, gebed, het Woord, lofprijzing, breken van het brood en er voor elkaar zijn, kwam krachtig naar voren. Wie weet wordt dit de werkelijkheid van de komende tijd en de wijze waarop De HEER van de kerk Zijn lichaam weer wil gaan bouwen.  Zoals de vroege Pinksterkerk begon in Handelingen. Alle teams is gevraagd  de verbinding met elkaar te blijven zoeken met de mogelijkheden, die er zijn. Tegelijk ook te onderzoeken welk mogelijkheden er zijn om toch ons volk te bereiken.

De Noordermannen hebben een 3-tal digitale opnames gemaakt voor de Noordermannenavonden, zodat die op aangepaste wijze door konden gaan. Het seizoen is live afgesloten met alle teamleiders.

Op YouTube vind je diverse films en opnames van Noordermannen-activiteiten. Zo ook onze 3 Noordermannen-opnames met Gerrit Lolkema als spreker. Bekijk ze eens op een rustig moment. Je kan ze bekijken op ons YouTube kanaal. Abonneer je op dit kanaal en blijf ook zo op de hoogte van wat we doen!

Wil je een Noordermannen locatie opstarten? Neem dan contact op met: info@uniteinchrist.nl

(Vanwege de vakantie periode kan het zijn dat er vrij laat wordt gereageerd op mails. )

Pinksterfeest 316 heeft een aantal teambijeenkomsten gehad met als doel om de verbinding met elkaar in stand te houden, zodat ook voor de teamleiders en coördinatoren duidelijk is of er nog wat staat te gebeuren. We hebben vanaf het begin het besluit genomen, dat we niet dezelfde dingen gaan doen als anderen. We hebben nog wel geprobeerd om iets via de lokale omroepen te gaan doen, maar dat is niet gelukt. Daarop besloten om onze achterban te wijzen op de digitale uitzendingen van Opwekking.

Hope For Friesland. Het prostitueren verplaatst zich steeds meer naar de anonimiteit. Dat proces was ook al voor de corona begonnen. Er werd door het team van Hope for Friesland al gezocht naar een andere manier om deze vrouwen te bereiken. Door deze corona tijd is dit proces versneld en is er een manier gevonden. Laten we echt oog hebben voor zowel de prostituees als het team door voor hen te bidden dat het ook succesvol mag zijn in het bereiken van de vrouwen, maar ook dat er bescherming mag zijn.

Team Onderwijs heeft een aantal digitale bijeenkomsten gehouden en gezorgd voor onderlinge  verbinding.

Bij Team ‘dorpen’ kwam juist nu de prioriteit te liggen bij: Bid en zet je in voor je woonplaats. Lees het volgende verslag voor een impressie en de uitwerking van gebed.