maart 7, 2016 admin Uncategorized

Het was als thuiskomen

Op 10 februari was in Haulerwijk een Huis van de Vader avond. Ria Jonker was erbij en deelt haar verhaal.

Er werd vooraf in mij gezegd: “Daar ga je heen”. Woensdagavond is voor mij ook een prima avond, zo midden in de week. Het was voor mij als thuis komen.
Lieve mensen ontmoeten, die stralen van Gods liefde in hen, en dat is te zien ook. Samen zingen met de band, mooie liederen voor de Heer zingen en zo uiting geven dat je Hem liefhebt. Bidden om de Heilige Geest, dat Hij in ons midden mag komen, in onze harten en in de spreekster van vanavond.

De spreekster vertelde over wat het geloof in haar leven voor haar betekent en hoe dat zo is gaan groeien. Het groeien in geloof leidt tot daden, maar er kunnen soms jaren overheen gaan, voordat je zover bent om Gods liefde door te geven. Samen met andere vrouwen bezoekt ze nu de vrouwen die terecht gekomen zijn in de prostitutie. Zo geven zij Gods liefde door, door te zingen, met deze vrouwen te bidden en te vertellen dat ook zij, in welke omstandigheden zij ook zijn, voor God waardevol zijn. Dat ieder mens een parel in Gods hand is.

Wat fijn om te horen dat iedereen waardevol is voor God. Dat je waarde niet wordt bepaald door de dingen die je doet, in je werk, in je gezin of je omgeving. Nee, voor God maakt dat niet uit.

Hij zegt tegen ieder van ons: jij bent voor mij een waardevol kind.

God wil ieder gelovige gebruiken om zijn liefde en zijn goede nieuws door te geven. Zo, dat kwam binnen en dan komt ook de twijfel: “Ben ik wel waardevol en hoe kan ik van betekenis zijn?”
Dat is ook zo fijn, dat je na afloop er met iemand over na kunt praten en dan ook Gods stem mag verstaan: Neem dit mee in je gebed en vraag God om zijn leiding. En bid:“Wat wilt U Heer dat ik doe?”