november 8, 2019 administratie Uncategorized

Het bestuur is vernieuwd

Als de HEER het ​huis​ niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers (ps 127)

Willem Jongsma

Voor alles is een tijd. Bovenstaande Bijbeltekst is belangrijk, ook in mijn persoonlijk leven. De Heer mag het huis bouwen en het fundament zijn. Ik wil graag daar bouwen waar Hij mij ziet. Zo mocht ik zo’n 10 jaar voorzitter zijn van het bestuur van stichting Unite in Christ, de laatste anderhalf jaar samen met Arend Kroes overgebleven. Twee personen is een smalle basis als bestuur. We hebben tijden gekend van golven en harde wind. Toch mochten wij Gods krachtige hand en sterke leiding juist daar ervaren. Dat heeft het geloof en vertrouwen op God en Zijn leiding sterker gemaakt. De Here Jezus mag het roer in handen hebben. Hij laat niet los wat Hij begon.  

Zo krijgt de koers van Unite in Christ steeds meer focus. Dankbaar kijk ik als scheidend voorzitter terug; Ik heb veel vertrouwen richting de toekomst. De basis wordt een stuk breder en dat is prachtig. Het werk kan beter gedragen worden. De Heer heeft drie kundige, krachtige mannen toegevoegd. En dat is belangrijk. Naast een groot geloof is er ook kundigheid, inzicht en wijsheid nodig, zodat een beweging als Unite in Christ kiemkracht heeft en vrucht draagt. Het bestuur gaat uit vijf personen bestaan, namelijk Piebe van den Berg (voorzitter), Farouk Ghazi (secretaris) en Sybren de Jong (financiën), Arend Kroes (sinds vijf jaar lid) en Willem Jongsma (lid). De drie nieuwe bestuursleden zullen zich in een volgende nieuwsbrief gaan voorstellen. Zij lopen intussen al meer dan een half jaar mee. Voor alles is een tijd. Ik mag een paar petten overdragen. Ik sta hier even bij stil en realiseer me, dat ik dit stukje met vreugde schrijf: Er komt een nieuwe tijd aan. Mijn hart gaat uit naar mensen, die Jezus zijn kwijtgeraakt of nog niet kennen. Ik ervaar dankbaarheid en vreugde voor de kansen, die we krijgen om het Evangelie uit te dragen.

Ga nu op pad en maak alle volken tot leerlingen van mij. Doop hen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. En leer hen om alles te doen wat ik ook aan jullie heb geleerd. En Zie; IK BEN met jullie.

Ik wens hierbij de nieuwe bestuursleden Gods zegen, vreugde en nabijheid toe.

Willem Jongsma