februari 11, 2021 administratie Uncategorized

Onderwijs: Eenheid in geest, ziel en lichaam

Onderwijsavond van Unite in Christ wordt onderwijsmiddag!

Lieve mensen, als Unite in Christ trainingen willen we jou graag uitnodigen voor 2 middagen met onderwijs over geest, ziel en lichaam. Een onderwerp waarover soms nog veel vragen en onduidelijkheden zijn.

Loop jij ook met die vragen: “hoe zit het, na jouw wedergeboorte, nou precies met geest, ziel en lichaam? Hoe verhoudt dit zich tot elkaar?”

Je verlangt ernaar te groeien in de Geest, je doet je stille tijd en je leest in de bijbel en toch: je emotie of je ziel zit er voor je gevoel tussen in…… Hoe ga je hier dan mee om?

De 1e onderwijsmiddag is een inleiding in het onderwerp Geest-ziel-lichaam. We ervaren allemaal met regelmaat dat we onszelf gedragen op een manier die we zelf niet willen. We worstelen allemaal met gedrag van onszelf waar we erg van balen. Je hebt alles gedaan wat je in de kerk hebt gehoord, maar toch val je steeds terug in dat gedrag wat je niet wilt. Dit heeft te maken met dingen die in je binnenwereld plaatsvinden, in je ziel. Soms lijkt men huiverig in de kerk om aandacht te geven aan zielszaken, omdat men bang is dat, als je daar teveel aandacht aan geeft, je stil blijft staan en geen tijd hebt voor de echt belangrijke, geestelijke zaken. Terwijl onze ziel en onze geest juist onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In deze onderwijsavonden willen we dat eens onder de loep nemen. Hoe zit dat met die ziel van ons en hoeveel heeft het te maken met de geestelijke wereld? 

We bestaan uit 3 delen: Een geest, een ziel en een lichaam. Wanneer je wordt wedergeboren, gebeurt er iets in je geest, maar niet in je ziel of lichaam. Wat in je geest is, moet door je ziel heen stromen om in je lichaam zichtbaar te worden in de fysieke wereld. Hiervoor heb je een goed gevoede ziel nodig. Maar wat is voeding voor je ziel?

De 2e onderwijsmiddag gaat over de wapenrusting van de ziel: God heeft emoties geschapen en niet zomaar: Emoties hebben een reden, ze hebben namelijk een functie. Soms gebeuren er zoveel dingen in een mensenleven dat onze emoties hun functie verliezen en dan ontstaat er een zielse wapenrusting. Hiermee zitten we verbondenheid met onszelf en met elkaar in de weg. Hoe kun je leren om je emoties -samen met Jezus- te voelen en doorleven? Door het neerleggen van je zielse wapenrusting kun je pas je geestelijke wapenrusting oppakken en geestelijke vruchten dragen. Dan kun je pas echt vrij zijn en het gebod volgen van Jezus om jezelf lief te hebben en de ander lief te hebben als jezelf. 

Nieuwsgierig?

Meld je aan voor 2 middagen op zaterdag 20 februari en zaterdag 13 maart 2021. Aanvang 13.15 uur (inloop vanaf 13.00 uur) Rond 15.15 uur zal de middag afgelopen zijn. Entree vrij, wel een collecte. Ook is er ruimte voor gesprek en gebed. Let op, tot max.  30 personen.

Je mag ook aangeven als je niet ‘lijfelijk’ aanwezig wilt/kunt zijn, maar wel de middagen wilt volgen; dan krijg je van te voren een link waarop je de onderwijsmiddag live online kunt meebeleven.

Renata van Vulpen zal op deze 2 middagen hierover gaan spreken.  Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen. Ze heeft een eigen praktijk als kinderpsycholoog en geeft daarnaast onderwijs over haar grote passie, het raakvlak tussen psychologie en de Bijbel.

Van harte welkom!

Locatie in FCD Drachten, Oprijlaan 3, 9205 BZ Drachten

Hartelijke groeten Jan de Jong, 0612494420