De roep heeft geklonken!

Maandag 1 juni heeft de roep geklonken met 3 sjofars. Voor elke provincie één. Word één in Christus!

Met 30 gelovigen uit diverse organisaties, kerken en dorpen hebben we de eenheid in Christus uitgeroepen en zichtbaar gemaakt. Niet zomaar een eenheid, maar éénheid verbonden in Christus. Dit is haast niet in woorden te pakken.

Op deze wijze werkt het geloof in Jezus een bijzonder krachtige verbinding uit. Het voelt alsof elke kleur en geur een bijzondere glans krijgt. Dat werd zichtbaar op de wijze zoals het plaats mocht vinden in het centrum van Ureterp. Hierbij een korte impressie:

Het proces naar Pinksteren toe

Wij kijken terug op een bijzonder en boeiend proces naar deze stap. Door de Corona maatregelen kwam Pinksterfeest 316, één van onze hoofdactiviteiten, stil te liggen. We zijn daarom als kerngroep van Unite in Christ gaan bidden via Zoom. Dat hebben we een aantal keren gedaan, met de vraag wat we moesten doen met deze Pinksteren. Op deze wijze is het plan ontstaan de sjofar te blazen, om daarmee christenen op te roepen om in eenheid Gods liefde te laten zien. Geïnspireerd door het gebed van jezus: Laat hen één zijn Vader, zodat de wereld ziet … (Joh. 17) Door die eenheid zal een krachtig getuigenis ontstaan. Maar ook door Jer. 29:7 Bid tot de HEER voor de dorp/stad waarheen Ik jullie weggevoerd heb en zet je in voor haar bloei (shalom), want de bloei van de stad is ook jullie bloei.

Tussen Hemelvaart en Pinksteren hebben we hiervoor gebeden. Iedere ochtend zaten we met zo’n 25 tot dertig mensen om half zeven achter de computer, een van de deelnemers vertelt hierover:

“Lekker vroeg, voor werktijd. Met allemaal mensen uit Noord Nederland: Fryslân, Groningen en Drenthe. Wij geloven in de kracht van het gebed. Als ik voor mijn dorp bid, loop ik daarna ook anders door het dorp: het creëert verbinding.”

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Als christenen zich met elkaar verbinden om de eigen woonplaats te dienen, over kerkmuren heen, dan gaat er wat gebeuren. Wij kunnen niet echt in de toekomst zien. De Heer wel. Het zou zomaar kunnen, dat Hij ons aan het voorbereiden is op een nieuwe andere tijd. Misschien wel een tijd, dat we gaan samenkomen als de eerste gemeenten, zoals het staat in Handelingen. Veel christenen begonnen opnieuw. Zij loofden God, bleven bij het onderwijs van de apostelen, baden met elkaar, braken het brood bij elkaar thuis, gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde en ……… ze waren er voor elkaar. En de Heer! Hij voegde dagelijks toe. Zo ging het als een lopend vuurtje door de straten (zie Hand. 4:42-47).

Wij kijken er naar dat dit gaat gebeuren en willen dit proces stimuleren door verbindingen te leggen en groepen in de woonplaatsen toe te rusten om te dienen in de kracht van de Heilige Geest.

Voor meer informatie kun je bellen met Willem Jongsma tel: +31653798700

Of mailen: Hartvoor@uniteinchrist.nl

Meer informatie: https://www.uniteinchrist.nl/gebed-voor-de-dorpen/

Zoals jou hoogstwaarschijnlijk al bekend is, is Unite in Christ een beweging die zich inzet om de eenheid van gelovigen over de kerkmuren heen te stimuleren. Centraal staat altijd de eenheid in Christus. Onze activiteiten ontstaan naar aanleiding van gezamenlijk gebed. Wil je ons helpen om meer bekendheid te krijgen? Stuur dit bericht door! (Heb je dit bericht doorgestuurd gekregen? Meld je dan ook aan voor onze (maandelijkse) nieuwsbrief!)