maart 7, 2016 marten Uncategorized

Aangeraakt

“Hij pakte me bij de hand en nam me mee, buiten het dorp. Er waren mannen die gevraagd (of eigenlijk gesmeekt) hadden dat ik aangeraakt mocht worden. Hij deed toen wat speeksel op mijn ogen, legde er zijn handen op en toen kon ik zien!”(Marcus 8: 22-24)

Hierboven staat het verslag van de man die blind was en door onze Koning Jezus werd genezen. Jezus raakte hem aan .

Zo nu en dan verteld een man hoe hij door of tijdens een Noordermannen-avond of –seizoen door de Heer is aangeraakt. Hoe hij eerst een muur rondom hem (gebouwd) had om de wereld (maar ook de Heer) niet dichtbij te kunnen laten komen. Dat hij door mannen gevraagd was mee te gaan naar een Noordermannen-avond. Door het samen zingen, luisteren en praten met andere mannen over echt wezenlijke (mannen-) dingen met betrekking het geloof, zorgde Gods Geest ervoor dat zijn muur minder dik werd en ook afgebroken. Jezus raakte hem vervolgens aan.

Een grote groep Noordermannen-vrijwilligers geeft op een geweldige en toegewijde wijze invulling aan de ons door God gegeven visie en missie om mannen door onze Koning aangeraakt te laten worden. We vragen (of eigenlijk smeken) de Heer dat Hij onze vrienden, buurmannen, broers, en andere mannen in Noord-Nederland wil aanraken waardoor ze (weer) Zijn liefde en genade mogen gaan ervaren. Inmiddels mogen we dit vanuit 8 locaties verzorgen.

Wat mezelf betreft: Het lied van Casting Cowns “And now my lifesong sings”, sluit goed bij mij aan. Luister er eens naar!

Namens alle Noordermannen,

Rob van der Hoek

Wieisiwie_RobvanderHoek